Barcelona

El govern no descarta captar puntualment aigua del Segre per garantir l'abastament

El govern no descarta cap mesura temporal i d'emergència per garantir el subministrament d'aigua de boca. Entre altres propostes hi ha la captació d'aigua del Segre, però el govern subratlla que en cap cas es farien transvasaments, sinó únicament solucions temporals i d'emergència.

Actualitzat
La Generalitat no descarta captar temporalment aigua del Segre com a mesura d'emergència per garantir el subministrament a l'àrea de Barcelona si el nivell de les reserves ho requereix. Segons ha explicat el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, en la compareixença posterior a la reunió del govern, "amb la mateixa rotunditat que els dic que no es planteja cap transvasament, el govern de Catalunya no descarta cap mesura temporal d'emergència per garantir l'aportació d'aigua de boca a tot el territori". Això inclou, segons Nadal, "l'estudi de la possibilitat d'aquesta captació temporal, d'emergència, esporàdica i pendent de l'evolució de les reserves actuals".

En aquest sentit, el conseller ha assegurat que si no s'haguessin aplicat les mesures anti-sequera els embassaments tindrien ara un 10% menys de capacitat. Al conjunt de Catalunya s'ha aconseguit reduir el consum d'aigua un 4%. En el cas de l'àrea de Barcelona, l'estalvi arriba al 7%.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut