Madrid

Zapatero creu que té una majoria suficient, però garanteix diàleg amb tots

L'endemà de les eleccions és sinònim d'anàlisi a les seus de tots els partits. També a la del vencedor, el PSOE, que ha valorat molt positivament les eleccions, tant pels resultats històrics que han obtingut com per l'elevada participació que s'ha registrat. José Luis Rodríguez Zapatero ha repassat els objectius de la legislatura que té ara per davant i sobre pactes postelectorals ha dit que la seva premissa és mantenir el diàleg i la voluntat d'acord amb totes les forces parlamentàries sense oblidar, ha dit, els que han estat els seus socis aquests últims quatre anys. Zapatero ha tingut un record especial per als seus companys de partit bascos, als quals ha felicitat efusivament pels resultats obtinguts. No ha citat, en canvi, el PSC i ha estat un periodista qui li ha preguntat pels seus companys catalans.

Actualitzat
El PSOE fa una valoració molt positiva de les eleccions, tant per l'elevada participació, que ha assolit els nivells més alts en la història de la democràcia, com per la seva victòria. José Luis Rodríguez Zapatero ha destacat que han obtingut més vots i més escons que ara fa quatre anys, i que es tracta del tercer millor resultat en la seva història.

Dit això, agraïments a tots els ciutadans que han donat la seva confiança a les urnes i al PSOE, per haver-ho fet possible amb bona feina. La direcció del partit ha valorat de manera molt especial els resultats obtinguts pels socialistes bascos. Zapatero ha destacat el coratge i la valentia dels seus companys de partit bascos que aquests dies han afrontat moments molt durs. En aquest context, record també per als familiars de l'última víctima d'ETA.

Dit això, el líder del PSOE ha volgut fer un repàs dels objectius i els compromisos que es planteja de cara a la pròxima legislatura. D'entrada, Zapatero promet governar millor i amb més diàleg perquè, diu, ho deu als electors. "Quan es tenen més vots i més escons s'ha de governar millor. Quan es tenen més vots i més escons s'ha de reforçar la capacitat de diàleg."

Pel que fa als objectius, ha citat l'impuls a l'economia, les polítiques socials i l'enfortiment d'òrgans com el Tribunal Constitucional o el Consell General del Poder Judicial. Aquesta legislatura ha de servir també, segons el líder dels socialistes, per rellançar el compromís europeu i la rellevància d'Europa al món.

Sobre possibles pactes postelectorals, i a preguntes dels periodistes, Zapatero ha dit que el PSOE té una majoria suficient, forta i sòlida que li permetrà tirar endavant el seu projecte. Tot i això, ha deixat clar que la seva voluntat és mantenir el diàleg i la voluntat d'acord amb tots els grups parlamentaris, mantenint un record especial per als que han estat els seus socis aquesta passada legislatura. A més, Zapatero ha confirmat que ahir va poder parlar amb el PNB i que els nacionalistes bascos li han ratificat la seva voluntat de diàleg i que en els pròxims dies té previst posar-se en contacte també amb CiU.

Sobre les relacions amb el PP, ha dit que la seva intenció és parlar amb el líder dels populars, sobretot "per resoldre els problemes que tenen pendents des de fa temps".

A preguntes dels periodistes, perquè en la seva intervenció no ha citat el PSC, Zapatero ha reconegut que a Catalunya els socialistes han obtingut un excel·lent resultat i ha destacat que els ciutadans catalans, més enllà dels "problemes circumstancials i puntuals", han sabut mantenir l'entesa amb els socialistes.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut