Barcelona

Els Mossos desallotgen uns estudiants tancats a la UAB contra el Pla Bolonya

Una cinquantena d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona s'han tancat a la Facultat de Filosofia i Lletres per protestar contra la implantació del nou sistema universitari europeu, més conegut com el Pla Bolonya. Els Mossos d'Esquadra han irromput al recinte universitari amb la intenció de desallotjar-los, però han topat amb la resistència d'altres estudiants i han utilitzat la força per dispersar-los

Actualitzat
El Consell de Vaga dels estudiants afirma que "la implantació de la LOU-LUC portarà conseqüències per a l'alumnat, el professorat, el personal becari i de l'administració i serveis". Segons els estudiants, el dèficit de recursos de la universitat i la situació de fallida impossibiliten portar a la pràctica la reforma universitària. Els estudiants també demanen al rector de la UAB, Lluís Ferrer, que "es comprometi a ampliar el finançament públic, per garantir una qualitat acadèmica, investigadora i d'equitat social" i que "obri un veritable procés informatiu i participatiu, per oferir garanties democràtiques".

La cinquantena d'estudiants, que han protestat amb una tancada, denuncien que gairebé no se'ls ha informat i que ni s'ha tingut en compte la seva opinió en la implantació del pla Bolonya. Els joves han mantingut la protesta fins que els Mossos d'Esquadra han irromput al campus universitari. Els agents s'han trobat la resistència d'altres estudiants que donaven suport als que s'han tancat i han utilitzat la força per dispersar-los, però finalment els han pogut desallotjar.

Els Mossos han identificat 37 alumnes, però no han fet cap detenció, tot i que han trobat una "resistència activa" d'un centenar de persones, entre els tancats i els manifestants de l'exterior. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha denunciat que la policia ha actuat "de forma criminal" i amb "una violència injustificada" contra els alumnes. En canvi, el secretari general de la universitat, Rafael Grasa, troba "inacceptables" les exigències d"'un grup minoritari" i ha remarcat l'actitud "violenta, intolerant i feixista" dels alumnes.
Anar al contingut