Barcelona

La congelació del preu del transport públic amenaça els pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, amenaça de retirar el suport als pressupostos de Trias perquè no se l'ha consultat

RedaccióActualitzat

L'anunci de la congelació de les tarifes del transport públic que va fer divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ja ha provocat les primeres reaccions. Reaccions que poden comprometre l'estabilitat a l'Ajuntament de Barcelona.

Al candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, que creu que el superàvit de l'Ajuntament s'hauria d'utilitzar per abaixar les tarifes, no li ha agradat que no se'ls hagi consultat sobre la decisió i ha amenaçat de retirar el suport als pressupostos dissenyats per l'equip de Xavier Trias.

L'alcalde de Barcelona, per la seva banda, creu que si el PSC no vol continuar negociant els pressupostos és per finalitats electoralistes. Amb les eleccions a tocar, els partits s'acusen mútuament d'estar ja en plena campanya.

De fet, les tarifes no han parat de pujar. Agafant els últims 10 anys i fixant-nos en la targeta T-10, el preu del transport públic ha anat pujant fins a encarir-se un 55%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut