Una imatge del Tram a Barcelona.
El transport públic no s'apujarà l'any que ve.
Barcelona

El preu del transport públic no s'apujarà el 2015

La congelació l'han pactat la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana, i tindrà un cost d'11 milions d'euros

RedaccióActualitzat

L'any que ve no s'apujaran les tarifes del transport públic a Catalunya. Així ho ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en una entrevista televisada al diari "Ara" aquest divendres.

Ho han pactat la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana, i ho portaran a l'aprovació de l'Autoritat del Transport Metropolità -l'organisme que fixa els preus- a mitjans del mes que ve.

La congelació de tarifes tindrà un cost d'11 milions d'euros. Així ho han quantificat a Catalunya Ràdio fonts de l'Ajuntament de Barcelona.

La decisió de congelar els preus s'ha pres tenint en compte tres factors que s'ha considerat que garanteixen la sostenibilitat del sistema: l'acord pel qual les tres administracions s'han compromès a aportar més diners -67 milions en tres anys- i a no generar nou dèficit, un increment de 5 milions de l'aportació de l'Estat pel 2015 i també un augment de la demanda: el 2014 els usuaris a la xarxa del transport públic han augmentat entre un 1% i un 1,5%.

Si els números no surten, les tres administracions aportaran la diferència.

Des del govern s'alerta que si alguna administració, a més de la congelació, proposa alguna rebaixa, haurà d'aportar el finançament del que costi.

Anar al contingut