El 9-N, la notícia més llegida al web de la BBC

La notícia ja ocupa bona part de les portades dels mitjans internacionals, tot i que amb tractaments molt diferents.

RedaccióActualitzat

La premsa internacional mira aquest 9-N a Catalunya. Més d'un centenar de mitjans estrangers s'han acreditat per cobrir la jornada i la notícia ja ocupa bona part de les portades dels mitjans internacionals, tot i que amb tractaments molt diferents. És el cas de la britànica BBC, on s'ha arribat a situar com la notícia més llegida del dia. La BBC destaca que es tracta d'un vot no vinculant per la independència, amb imatges de cues als llocs de votació, la foto de Josep Guardiola votant o la d'un avi de 93 anys, amb boina, introduint el sobre a l'urna.

El diari "The Guardian" també hi dedica un ampli article a les pàgines d'internacional, i destaca que "els votants esperen que una gran participació en el referèndum no vinculant aplanarà el camí per fer possible una votació oficial".

"The Telegraph" il·lustra la notícia amb una foto de la cua per votar en un centre educatiu de Barcelona i es fa ressò del més d'un milió de votants.

Als Estats Units, Catalunya obre l'edició de la portada digital de The Wall Street Journal. S'hi llegeix: "Molts catalans estan desafiant els tribunals espanyols i estan acudint a les urnes per un vot simbòlic per la independència que representa un punt d'inflexió" -diu el diari- "per aquesta rica regió".

El "New York Times" obre les pàgines d'Europa amb la notícia sobre la consulta. El titular diu: "Els catalans voten sobre la independència d'Espanya en una consulta extraoficial". La notícia subratlla que més d'un milió de catalans ja han exercit el seu dret a sufragi desafiant la llei espanyola.

El "Washington Post" recull que més d'un milió de persones han participat en el procés.

Al Quebec "La Presse" també ensenya la cua que gent de tota mena ha fet per votar en aquest procés "sense precedents, però sense valor legal".

A Itàlia, el diari "La Repubblica" situa el 9-N a portada amb el titular "Catalunya somia en la independència i desafia Madrid", amb una fotografia molt present a la premsa internacional, una instantània de l'agència Reuters amb una cua interminable de persones fent esses al pati d'una escola de Barcelona.

A França, mitjans de referència com l'emissora France Info recorden que es tracta d'una "votació simbòlica", mentre que a la portada de l'edició digital del diari "Le Monde" hi dediquen l'editorial, que dóna per feta una aclaparadora victòria del "sí".

El "Libération" remarca l'esforç per mobilitzar la gent encara que la votació no tingui valor legal.

A Alemanya, "Die Welt" ha actualitzat les xifres de participació, que freguen els 2 milions de persones malgrat que la votació és "simbòlica".

El "Saarbrücker Zeitung" destaca l'elevada participació a la votació tot i la prohibició.

L'argentí "Clarín" mostra la foto de Pep Guardiola votant. El corresponsal del diari ha recorregut cinc locals de participació i ha constatat les cues que s'han format per votar i l'emoció dels participants.

Al Brasil, el "Globo" titula que "Catalunya vota la independència i desafia el veto de Madrid".

La cadena àrab Al-Arabiya, en la versió anglesa, informa que "El líder de Catalunya urgeix a un referèndum definitiu sobre la independència". Aquesta informació és la més destacada de la seva pàgina "Món".

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut