Barcelona

Uns encaputxats entren en punts de votació de Girona i Cunit cridant per la unitat d'Espanya

A banda, un centenar de persones s'han concentrat amb banderes espanyoles, preconstitucionals i feixistes davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona

RedaccióActualitzat

El procés participatiu es desenvolupa amb normalitat i es viu com un acte festiu arreu, però hi ha hagut petits incidents en diferents punts. Alguns punts de votació, per exemple, tenien el pany de la porta segellada amb silicona. És el cas de l'Institut Narcís Monturiol al Carmel, i de dos punts més al districte d'Hora-Guinardó, a Barcelona; l'Institut Salvador Dalí, al Prat de Llobregat; l'Institut de Roda de Ter, a Osona: l'Institut Campclar, a Tarragona; l'IES Santiago Sobrequés, a Girona; l'Institut Pau Vila, a Sabadell, i l'Institut Baix Camp, a Reus.

A l'escola La Salle Bonanova, a Barcelona, no han pogut obrir la porta perquè també estava segellada amb silicona i finalment voten al Poliesportiu. A l'l'IES Pedraforca de l'Hospitalet de Llobregat, el director no ha volgut obrir el centre i la votació s'ha traslladat a l'escola Sant Jaume, del carrer Santiago Apòstol, 36, on s'està votant.

Un dels incidents que han tingut més ressò ha passat a l'Escola d'Hostaleria de Girona, on cinc encaputxats han provocat aldarulls. Al seu compte de Twitter, l'alcalde, Carles Puigdemont, es pregunta si la Fiscalia pensa actuar:

 

L'Ajuntament de Girona ha decidit interposar denúncia contra els cinc detinguts per l'atac ultra a l'Escola d'Hostaleria de Girona.

Segons els Mossos d'Esquadra, els cinc autors d'aquests aldarulls, que han arribat a malmetre una urna que posteriorment ha estat apedaçada amb cinta adhesiva, han estat identificats i detinguts. Després de declarar, tots cinc han quedat en llibertat amb càrrecs. La mateixa gent de la cua que anava a votar ha fet fora els encaputxats.

Davant de l'Ajuntament de Pontons, a l'Alt Penedès, uns desconeguts han col·locat una urna en una gàbia per simbolitzar que el poble no pot participar en el 9-N. Una acció que es fa després que l'alcalde, Lluís Caldenteny, del PP, es va negar a cedir cap espai municipal per al procés participatiu.

Els desconeguts havien pintat dues estelades a la façana, acompanyades per les frases: "9-N", "Pontons votarà", "Independència" i "Feixistes".

També a Cunit s'ha registrat un incident quan un grup d'ultres han entrat en un punt de votació cridant a favor de la unitat d'Espanya i en contra del 9-N. L'incident no ha passat d'aquí:
 

A Vilaller, a l'Alta Ribargorça, un noi ha entrat al punt de participació i amb to seriós, segons els testimonis, ha interpel·lat els assistents preguntant-los si sabien que allò que estaven fent era il·legal. Un voluntari s'ha aixecat i el noi s'hi ha encarat armant-se amb un puny americà. Ha donat un cop en una urna, però no ha anat a més. Ben ràpidament han entrat els mossos i se l'han endut. El noi està imputat per un delicte d'amenaces.

Concentració feixista davant de la seu de la delegació del govern espanyol​

A Barcelona, un centenar de persones s'han concentrat amb banderes espanyoles, preconstitucionals i feixistes davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona.

De moment no hi ha hagut incidents, però hi ha efectius de l'àrea de Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra que vigilen els concentrats en previsió de possibles aldarulls:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut