Barcelona

Mas a la Fiscalia: "El responsable d'obrir els col·legis sóc jo"

El president fa una crida a Rajoy perquè "escolti el poble català" i "encari de forma definitiva" el tema perquè els catalans es "mereixen" poder decidir el seu futur a través d'un referèndum "acordat i pactat"

RedaccióActualitzat

El president Artur Mas ha demanat a la ciutadania que vagi a les urnes i que no tingui por. "Estem defensant la democràcia", segons ha dit després de votar a l'Escola Pia Balmes de Barcelona.

El president també ha destacat que el 9-N se celebra amb "absoluta normalitat, esperit cívic i actitud democràtica" malgrat les "intimidacions" de la Fiscalia, a qui ha dit que ell és el "responsable" d'obrir els col·legis: "Si la Fiscalia vol conèixer qui és el responsable d'obrir els col·legis, que em mirin a mi, el responsable sóc jo i el meu govern", ha afirmat Mas, que ha fet una crida a Rajoy perquè "escolti el poble català" i "encari de forma definitiva" el tema perquè els catalans es "mereixen" poder decidir el seu futur a través d'un referèndum, a poder ser, ha dit, "acordat i pactat".

Mas també ha volgut destacar: "Malgrat les enormes dificultats i els impediments continus que s'han posat, finalment el 9-N la gent pot sortir al carrer i anar als locals a participar i a dipositar en una urna allò que creuen que ha de ser el futur polític de Catalunya", ha assegurat el president, que ha anat a votar juntament amb la seva dona, Helena Rakosnik, entre aplaudiments de ciutadans i crits d'"Independència".

En qualsevol cas, Mas ha assegurat que espera que el 9-N faci entendre a Mariano Rajoy que a Catalunya cal un referèndum definitiu, "amb totes les garanties i totes les conseqüències".

Després de queixar-se de les "intimidacions" de l'Estat per impedir el 9-N, el president ha remarcat que no li importen les querelles que puguin interposar contra ell, com la d'UPyD. "A mi no em preocupen en absolut. "Si pareln de nosaltres vol dir que estem vius". Doncs que vagin presentant demandes i querelles. Mentre això ens afecti a nosaltres com a govern i com a president, m'és bastant igual", ha admès. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut