Urnes preparades per al 9-N.
Urnes preparades per al 9-N.
Barcelona

La Fiscalia reclama a la Generalitat que digui si ha ordenat obrir els instituts

La Fiscalia també sol·licita al director dels Mossos la llista dels locals on es desenvoluparà la consulta i demana a l'empresa de missatgeria Unipost saber qui li va encarregar distribuir informació personalitzada sobre el procés participatiu

RedaccióActualitzat

A menys de 24 hores de la celebració de la consulta, la Fiscalia General de l'Estat ha obert diligències d'investigació per l'ús de locals públics en la jornada de participació.

La Fiscalia General de l'Estat ha instat la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè investigui si la cessió de locals públics per a la celebració del procés participatiu pot ser constitutiva de delicte.

La Fiscalia es basa en la suspensió cautelar de la consulta alternativa per part del Tribunal Constitucional, que impedeix la implicació de la Generalitat en el procés.

La Fiscalia de l'Estat ha informat aquest dissabte al vespre de les diligències d'investigació que ha obert per determinar si la utilització de locals públics per a la votació de diumenge és delicte.

De moment, ha demanat informació al Departament d'Ensenyament per saber si és la Generalitat qui ha ordenat obrir els instituts.

També sol·licita al director dels Mossos, ara amb caràcter d'urgència, la llista dels locals on es desenvoluparà la consulta i la identificació de qui ha autoritzat l'entrada als voluntaris.

Com a tercer punt, demana a l'empresa de missatgeria Unipost saber qui li va encarregar distribuir informació personalitzada sobre el procés participatiu. Segons l'agència EFE, que cita fonts jurídiques, la Fiscalia Superior de Catalunya s'ha dirigit a la Guàrdia Civil per demanar-li suport de la unitat de la policia judicial per localitzar el responsable d'Unipost.

Resposta dels Mossos i del govern

Els Mossos han confirmat que ja han rebut la petició de la Fiscalia. Diumenge hi donaran resposta, però no modifiquen el dispositiu previst per al 9-N.

El secretari de comunicació del govern de la Generalitat ha reaccionat a través de Twitter a la nota de la fiscalia. Josep Martí Blanch afirma que el govern és l'únic responsable d'autoritzar l'accés als locals públics. Assegura que no es pot demanar la identificació a voluntaris


 

 

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut