Madrid

Llanos de Luna pressiona per carta Ortega i Rigau perquè obeeixin el TC

Els recorda la "importància" que no contravinguin la decisió del Tribunal Constitucional sobre el 9-N

RedaccióActualitzat

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, ha enviat una carta a la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, i a la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, en la qual els recorda la "importància" que no contravinguin la decisió del Tribunal Constitucional respecte al "procés participatiu" de diumenge que ve.

En la carta, Llanos de Luna recorda a la vicepresidenta Ortega i a la consellera Rigau l'admissió a tràmit per part del TC de la impugnació del govern espanyol al "procés de participació ciutadana" promogut per l'executiu d'Artur Mas.

La delegada del govern espanyol també ha enviat aquesta carta a tots els alcaldes, secretaris i interventors municipals de Catalunya; als presidents de les quatre diputacions i als dels Consells Comarcals, tal com ja va fer en ocasió de la suspensió cautelar de la consulta inicial promoguda per Mas. Però, a diferència d'aquella vegada, ara la delegació del govern espanyol també ha decidit remetre una carta específica a la vicepresidenta del govern -al seu torn consellera de Governació i Relacions Institucionals- i a la titular d'Ensenyament.

La missiva afirma que el TC ha acordat suspendre "no només les precitades actuacions, sinó també els restants actes i actuacions de preparació, realitzats o procedents, per a la celebració de l'esmentada consulta, així com qualsevol altra actuació encara no formalitzada jurídicament, vinculada a la referida consulta".

En el cas de la vicepresidenta Ortega, considera que podrien contravenir la resolució de l'Alt Tribunal "actuacions destinades a la utilització de mitjans públics per a la realització d'actes d'execució de la consulta o que d'una altra manera hi estigui vinculades".

En la carta a la consellera Rigau es fa constar com a possible incompliment actuacions com "sol·licitar als responsables dels centres docents que els posin a disposició, o l'autorització d'aquest departament per utilitzar-los amb fins de promoció o realització d'actes vinculats a la celebració de la consulta que ha estat suspesa, o qualsevol altre de contingut similar per a l'organització del qual s'utilitzin mitjans públics".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut