Madrid

Zapatero: "El PP i els bisbes més radicals tenen un contracte per manar a Espanya"

La polèmica sobre el comunicat de la Conferència Episcopal espanyola referent a les pròximes eleccions encara cueja. El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, n'ha tornat a parlar per afirmar que hi ha un contracte entre el PP i el sector més dur i radical dels bisbes. El seu objectiu seria governar Espanya. El president espanyol ha tornat a mostrar el seu disgust respecte a les orientacions de vot dels bisbes espanyols, especialment en el tema del terrorisme, però ha assegurat que això no afectarà les relacions Església-Estat. Rajoy ha acusat el president de "barallar-se amb uns i altres" per no parlar d'economia.

Actualitzat

En una entrevista que publica l'edició digital del diari gratuït "20 minutos", el cap de l'executiu espanyol assenyala que "l'entorn pseudointel·lectual de l'emissora dels bisbes mana ja en el PP i vol manar a Espanya". Això, assegura, és el que hi ha en joc en aquestes eleccions.

Respecte al comunicat dels bisbes espanyols, Zapatero diu que li hauria agradat veure una nota on predominessin paraules com concòrdia, convivència i diàleg, i no una en la qual predominen admonicions, retrets, divisió, establir el que és just i injust, el que és legítim o il·legítim.

Després de manifestar que "a molts catòlics els agradaria tenir uns bisbes sensibles davant els problemes de la misèria en el món", el president del govern rebutja que després de la polèmica es plantegi canviar les relacions entre l'Estat i l'Església, i assegura que "no em reconeixeria a mi mateix si la meva reacció per la campanya fos privar-los del finançament". Zapatero ha afegit que la seva obligació, com a president del govern, és "governar per a tots, fins i tot per a aquells que fan campanyes com les dels bisbes".

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha acusat el president del govern espanyol d'obrir polèmiques amb diferents sectors per desviar l'atenció dels veritables problemes d'Espanya, que segons ell estan relacionats amb l'economia. Sense mencionar-ho explícitament, Rajoy es referia a l'enfrontament de Zapatero amb els bisbes espanyols per la política antiterrorista. Precisament en matèria antiterrorista, Rajoy ha reiterat que si guanya les eleccions del 9 de març no pactarà amb ETA, a més de donar ple suport a la il·legalització d'Acció Nacionalista Basca i el Partit Comunista de les Terres Basques.

Anar al contingut