Madrid

La infermera amb Ebola es podria haver contagiat en tocar-se la cara amb els guants quan es treia el vestit

Romero ha explicat que s'hauria tocat la cara amb els guants quan s'estava traient el vestit protector

RedaccióActualitzat

Teresa Romero es podria haver infectat d'Ebola en tocar-se la cara amb els guants quan s'estava retirant el vestit protector, segons hauria admès ella mateixa a un dels metges que l'atenen. Germán Ramírez, membre del Departament de Medicina Interna de La Paz, ha explicat als mitjans de comunicació que, tot i que Romero està confusa per tanta "trucada telefònica", pot ser que aquest "accident" fos la causa del contagi.

En declaracions a "El País", la dona ha admès que el moment de treure's el vestit podria ser el del contagi. "Crec que l'error és en treure's el vestit. Ho veig com el moment més crític, quan va poder passar, però no ho sé del cert", afirma. És Germán Ramírez qui concreta que l'"accident", que ha volgut diferenciar d'un error o negligència, seria tocar-se la cara amb els guants.

Recordem que l'auxiliar d'infermeria va formar part de l'equip que va tractar el religiós Manuel García Viejo, que va morir d'aquesta malaltia a l'hospital Carlos III.

Els experts assenyalen que un dels moments més delicats a l'hora d'aplicar el protocol contra el contagi de l'Ebola és justament el de treure's el vestit protector, ja que no s'ha de tocar en cap moment la part exterior de la peça.

En declaracions a la cadena "Cuatro", l'auxiliar d'infermeria ha admès que, un cop ja es trobava malament, en la primera visita a l'ambulatori, no va comentar a la doctora que la va atendre que havia atès els malalts d'Ebola. També ha dit que "mai va pensar" que pogués haver-se contagiat i que fins i tot es va assabentar del seu contagi pels mitjans de comunicació, a través del mòbil. I que el temps que es va dedicar a ensenyar-los com s'havien de posar i treure el vestit protector va ser "poc".

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha explicat que la sanitària ha experimentat "una mica de millora en les últimes hores". Tres dies després de ser ingressada al Carlos III, hi ha cinc persones aïllades per la sospita que s'hagin contagiat. Les dues últimes són sanitàries de La Paz que van atendre el religiós Manuel García Viejo i que han ingressat perquè tenien dècimes.

El marit de Teresa Romero, Javier Limón, continua en observació i asimptomàtic, mentre que un enginyer espanyol procedent de Nigèria i una infermera han donat negatiu en les proves de l'Ebola.

La Fiscalia de Madrid ha obert diligències per determinar possibles responsabilitats en el contagi. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut