Una dona es posa el vestit de protecció.
Una dona es posa el vestit de protecció.
Barcelona

El moment de treure's el vestit d'aïllament és el de més risc de contagi d'Ebola

Es calcula que una persona experimentada pot trigar uns 20 minuts a posar-se tot l'equipament necessari i més de 40 a treure-se'l

RedaccióActualitzat
Un dels moments de més risc en el contagi de l'Ebola és quan el personal que ha atès els malalts s'ha de treure el vestit especial d'aïllament. El primer pas és treure's els guants externs i mantenir posats els guants que estan en contacte directe amb la pell. Després es capgiren els guants externs, es llencen i es  treuen les ulleres. El pas següent és desfer-se de la granota de protecció. Aquest és el punt més delicat, ja que cal evitar qualsevol contacte amb fluids que hagin quedat a l'exterior del vestit.

Les persones que hagin estat en contacte amb els malalts només poden tocar l'interior dels vestits, raó per la qual cosa aquests equipaments estan dissenyats amb dos colors diferents. Un cop trets els vestits, l'últim pas és la màscara i després llençar tot l'equipament a un contenidor especial i cremar-lo.

Recordem que l'Ebola s'encomana per contacte directe amb fluids com ara suor, saliva, sang, semen o vòmit, com recorda el doctor Martí Trilla, cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic.

El virus té poca vida fora del cos humà, si bé quan es troba en medis líquids pot sobreviure més temps i facilitar el contagi. És per això que tot el procés de treure's l'equipament de protecció s'ha de fer segons els protocols establerts i amb una altra persona que faci les feines de supervisió. Es calcula que una persona experimentada pot trigar uns 20 minuts a posar-se tot l'equipament necessari i més de 40 a treure-se'l.
Anar al contingut