Hong Kong

Els estudiants suspenen el diàleg amb el govern de Hong Kong

La decisió respon als episodis de violència registrats aquest divendres, quan grups de manifestants han estat atacats per ciutadans contraris a les seves demandes

RedaccióActualitzat

Els estudiants que lideren les protestes a favor de la democràcia a Hong Kong han suspès el diàleg acordat amb el govern per a solucionar el futur polític de l'illa. Aquesta decisió respon als episodis de violència registrats aquest divendres, quan grups de manifestants han estat atacats per ciutadans contraris a les seves demandes, davant la passivitat de les autoritats. "El govern i la policia han tancat els ulls mentre s'atacava violentament els manifestants pacífics", ha justificat la Federació d'Estudiants de Hong Kong.

Salt generacional

Les protestes d'aquests dies a l'antiga colònia britànica han posat de manifest la fractura entre els estudiants mobilitzats al centre de Hong Kong i la generació dels seus pares. Un gran grup de ciutadans de l'illa han nascut i crescut sota el control del sistema comunista i han acabat establint la seva residència a Hong Kong, on han tingut fills.

El simple fet de viure a Hong Kong atorga alguns drets i llibertats fonamentals que no són reconeguts a pocs quilòmetres de distància, a la Xina comunista, com la llibertat de premsa, de reunió o un sistema judicial independent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut