Badalona

Badalona i Girona es sumen als ajuntaments que aproven la moció a favor del 9-N

El 91,5% de municipis catalans han votat o votaran aviat la moció de suport a la convocatòria a la consulta, entre els quals Terrassa, Sabadell i Tarragona

RedaccióActualitzat

Badalona, ciutat governada pel PP, s'ha afegit a la llarga llista de municipis -més de 800- que ja han donat suport a la consulta del 9-N. En el ple de l'Ajuntament, 8 regidors del PSC, que han desobeït la consigna de la direcció del partit; 3 de CiU, i 3 d'ICV-EUiA hi han votat a favor, mentre que els 11 del PP hi han votat en contra.

En el ple de l'Ajuntament, una majoria ha votat a favor de la moció de suport a la consulta del 9 de novembre gràcies al vot afirmatiu que han emès els regidors del PSC, que no han seguit la consigna de la direcció del partit. En total, 15 regidors -els 9 del PSC, 3 de CiU i 3 d'ICV-EUiA- han votat a favor, mentre que els 11 del PP hi han votat en contra.

Badalona és la tercera ciutat amb més habitants de Catalunya. Just després de saber-se el resultat de la votació, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha fet un tuit celebrant-ho.

L'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, també ha piulat unes hores després de la votació. Albiol ha piulat la fotografia unitària que s'han fet tots els regidors badalonins que han donat suport a la moció per assenyalar que els regidors socialistes han celebrat el suport al 9-N amb estelades.  

L'ajuntament de Girona aprova donar suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre amb gairebé la unanimitat dels grups. Només els dos regidors del Partit Popular s'hi han oposat. La moció ha tingut el suport de Convergència i Unió, el PSC, ICV, la CUP i dels tres regidors no adscrits. El ple on s'ha aprovat la moció favorable a la consulta ha acabat amb el cant d'"Els segadors".

Més de 150 persones han seguit el plenari mitjançant la pantalla gegant que s'ha instal·lat a la Plaça del Vi de Girona, davant del consistori. Els ciutadans han ovacionat els regidors partidaris de la consulta amb crits "d'independència" quan aquests han sortit de l'ajuntament.

Terrassa i Sabadell també s'hi sumen

A més de Badalona i Girona, la quarta i la cinquena ciutat per població de Catalunya també han aprovat la moció en defensa de la consulta del 9 de novembre. L'Ajuntament de Sabadell ho ha fet divendres al matí gràcies al vot favorable d'11 regidors (5 de CiU, 2 de l'Entesa per Sabadell, 2 d'ICV i 2 d'EUiA) i l'abstenció dels 9 regidors del PSC i un no adscrit que també s'han abstingut. Per la seva banda, els dos regidors del PP hi han votat en contra.

L'Ajuntament terrassenc hi va donar suport en la sessió plenària d'aquest dijous per 12 vots a favor (CiU i ICV), 11 abstencions (PSC) i 4 vots en contra (PP). El resultat ha estat possible per l'abstenció del PSC. En canvi, a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, la moció s'ha aprovat amb 14 vots a favor d'ICV-EUiA, CiU, CxC, ERC i Els Verds, tot i el vot en contra dels socialistes, que es van sumar als del PP i una regidora no adscrita amb un total d'11 vots.

...i Tarragona

A la ciutat de Tarragona, governada pel PSC, l'Ajuntament ha aprovat a la tarda una moció en suport al 9-N amb els vots favorables de Convergència i Unió i Iniciativa, l'abstenció dels socialistes i el vot en contra del PP. Els socialistes pretenien negociar una moció alternativa que no fixés cap termini per a la celebració de la consulta. Després que CiU i ICV-EUiA hagin rebutjat la proposta del govern, els socialistes han optat per abstenir-se com un gest, han apuntat, "d'afavorir un procés de diàleg, negociació i pacte". L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha reiterat davant un saló de plens ple de gom a gom el seu suport a una consulta "legítima", però ha recordat que no és partidari de "carrerons sense sortida".

També la Diputació de Tarragona ha donat suport a la llei de consultes amb els vots de CiU, PSC i Esquerra. En aquest cas, la clau perquè els socialistes hi hagin votat a favor és que el text de la moció no esmenta el 9-N.

El 91,55% dels 947 municipis catalans

Un total de 867 ajuntaments, el 91,55% dels 947 municipis de Catalunya, i 37 consells comarcals han votat o votaran en els pròxims dies una moció de suport a la convocatòria a la llei de consultes i a la consulta del 9-N, segons les últimes dades difoses per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), corresponents a aquest dijous al vespre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut