Obama es reuneix a Nova York amb líders dels països àrabs que han participat en els atacs contra l'Estat Islàmic a Síria.
Obama es reuneix a Nova York amb líders dels països àrabs que han participat en els atacs contra l'Estat Islàmic a Síria. (Foto: Reuters)
Estats Units

Els estats àrabs aliats es comprometen amb Obama a arribar "fins al final" en la lluita contra l'Estat Islàmic

Obama es reuneix a Nova York amb líders dels països àrabs que han participat en els atacs contra l'Estat Islàmic a Síria. Tots han valorat satisfactòriament l'operació

RedaccióActualitzat

Reunió del president nord-americà Barack Obama amb líders dels cinc estats àrabs que han participat amb Washington en el primer atac contra posicions de l'Estat Islàmic a Síria: l'Aràbia Saudita, Bahrain, Qatar, la Unió dels Emirats Àrabs i Jordània. El president dels Estats Units els ha agraït la col·laboració i ha assegurat que aspira que siguin més els que se sumin a aquesta coalició internacional contra el terrorisme. De fet, John Kerry ha afirmat que ja hi ha una cinquantena de països més que donen suport a la coalició internacional.

"Crec que ara tenim l'oportunitat d'enviar un missatge molt clar que el món està unit, que tots nosaltres ens compromem a assegurar-nos que degradarem i en última instància, destruïrem, no només l'Estat Islàmic, sinó també les ideologies extremistes que conduirien a tant vessament de sang", ha dit Obama, que s'ha mostrat satisfet de la trobada. I és que, segons fonts properes, "hi ha hagut una rotunda unanimitat. Tots els que eren a la taula de reunió s'han implicat a llarg termini."

Els Estats Units també han valorat satisfactòriament la primera onada d'atacs contra posicions de l'Estat Islàmic a Síria, que ha tingut el suport dels cinc països àrabs. Un oficial del Pentàgon ha assegurat: "Aquesta primera onada de bombardejos només és el començament i ha estat un èxit."

Han estat desenes d'atacs, dividits en tres onades. L'objectiu: destruir els arsenals d'armes i els centres d'operacions i d'entrenament de l'Estat Islàmic. Un total de 47 míssils Tomahawk s'han disparat des de portaavions ubicats al mar Roig i al golf Pèrsic. També caces i "drones" han llançat bombes contra els bastions jihadistes de Síria, sobretot a la província de Raqqa.

Ataquen una cèl·lula que conspirava per atacar interessos occidentals

El Pentàgon ha afirmat també que en l'onada de bombardejos s'ha atacat una cèl·lula de l'òrbita d'Al-Qaeda que conspirava per atacar interessos occidentals.

Segons l'Observador Sirià dels Drets Humans, hi han mort 120 persones, la majoria terroristes, però també vuit civils.

Els atacs fan front a l'expansió de l'Estat Islàmic, que controla àmplies zones de Síria i l'Iraq. La seva influència ja arriba a la frontera amb Turquia. És aquí on s'apleguen milers de desplaçats que fugen del terror. Ara són centenars de milers, però la xifra pot arribar al milió.
Anar al contingut