Edimburg

Dues noves enquestes certifiquen el frec a frec en el referèndum escocès

Dues noves enquestes donen resultats diferents en la consulta, però certifiquen el frec a frec entre unionistes i independentistes

RedaccióActualitzat

Escòcia s'acosta al referèndum un dia més amb noves enquestes que fan planar cada cop més incertesa sobre què passarà. Dos nous sondejos donen resultats oposats, però coincideixen que la victòria del sí o del no serà ajustada.

Al diari "The Telegraph" guanya el "sí" a la independència per un 54% davant d'un 46% a favor del "no".

Per contra, al "The Sunday Times" s'imposa el "no" per un 51% dels vots davant d'un 49%.

Les enquestes arriben a quatre dies del referèndum del dia 18 i certifiquen el que sembla un empat tènic, després de l'embranzida que ha agafat el "sí" en les últimes setmanes.

Campanya tensa

Mentre proliferen les enquestes, en el terreny polític, el Regne Unit ha desplegat la seva campanya per defensar la unitat. Els nervis estan a flor de pell i hi ha hagut acusacions de joc brut.

Els principals líder britànics han viatjat a Escòcia i dues figures que han ocupat el número 10 de Downing Street s'han pronunciat a favor del "no". Són els antecessors de l'actual primer ministre, David Cameron, i coincideix que tots dos són escocesos: Gordon Brown i Tony Blair.

Al carrer, la campanya del no també s'ha fet visible amb una manifestació pel centre d'Edimburg organitzada per la germandat protestant dels orangistes. Dissabte a la tarda hi van participar 12.000 persones contràries a la independència d'Escòcia. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut