Reunió ponència de la llei de consultes del Parlament en una imatge d'arxiu.
Reunió ponència de la llei de consultes del Parlament en una imatge d'arxiu.
Barcelona

El ple extraordinari per aprovar llei de consultes se celebrarà 19 setembre

Els portaveus de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, juntament amb el del PSC, entren al registre de la cambra catalana la petició formal perquè el ple es faci en aquesta data

RedaccióActualitzat
Ja hi ha data definitiva per a l'aprovació, al Parlament, de la llei de consultes populars. Serà el 19 de setembre. Els portaveus dels grups que donen suport a la data i la pregunta de la consulta, CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, juntament amb el portaveu del PSC, han entrat al registre de la cambra catalana la petició formal perquè el ple es faci en aquesta data, dos dies després de la celebració del debat de política general.

Els portaveus dels cinc grups han demanat la convocatòria d'una junta de portaveus "extraordinària i urgent" per acordar formalment la convocatòria d'aquest ple per divendres de la setmana que ve. Així, doncs, durant els pròxims dies, una mesa i la junta de portaveus extraordinària hauran de convocar el ple per al dia 19.

La llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana ha rebut l'aval del Consell de Garanties Estatutàries, i segons els grups pro consulta, ha de donar cobertura legal al 9 de novembre. El PSC ja va avançar que votarà a favor de la llei de consultes, tot i deixar clar que, sota el seu punt de vista, aquesta normativa no pot emparar la convocatòria de la consulta sobiranista.

Anar al contingut