Google Maps és una de les aplicacions que identifica la ciutat de Tortosa amb el nom de l'antic regne taifa.
Google Maps és una de les aplicacions que identifica la ciutat de Tortosa amb el nom de l'antic regne taifa.
Tortosa

Google identifica Tortosa com un regne taifa

L'ajuntament de la ciutat demana a Google que retiri el topònim de Google Maps i d'altres aplicacions de geolocalització

RedaccióActualitzat

Google identifica la ciutat de Tortosa com a "Taifa de Tortosa", l'antic regne musulmà del segle XI. L'error es produeix tant a Google Maps com a d'altres aplicacions de geolocalització de Google.

L'error el van descobrir alguns ciutadans al juliol, i amb l'arrencada del setembre l'Ajuntament de Tortosa ha demanat a Google Espanya que prengui mesures per esmenar-ho. El consistori ha enviat una carta al gegant tecnològic perquè retiri aquest topònim dels seus mapes.

Segons l'expert en tecnologia Albert Cuesta, es tracta d'un error més comú del que sembla i l'origen del qual és difícil d'esbrinar.

"Les dades cartogràfiques són de les més difícils que hi ha de creuar, perquè hi ha proveïdors privats, hi ha dades del cadastre dels municipis,  i també dades militars i de l'Institut Geogràfic i dels seus equivalents a tot el món", ha explicat Cuesta.

Per corregir l'error, convé utilitzar les eines de què disposa cada aplicació on apareix aquest error. Segons el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Alfredo Ferrer, creu que "és un error molt burocràtic" i avança que creu que Google "no tardarà molt a fer la rectificació".

Durant l'època dels regnes taifes, el port de Tortosa era un dels centres comercials més importants de la Mediterrània.  

 

 

 

Anar al contingut