Un bombardeig a Síria.
Síria permetria als Estats Units atacar els jihadistes dins de les seves fronteres si ho abans ho acordava amb Damasc.
Estats Units

Obama autoritza vols de reconeixement sobre Síria per combatre els jihadistes de l'Estat Islàmic

Segons informen el diari "The New York Times" i la CNN, citant fonts oficials, Obama va autoritzar el cap de setmana passat l'inici de vols de reconeixement, el pas previ a un eventual atac aeri

RedaccióActualitzat

El president nord-americà Barack Obama estaria avançant en els preparatius per llançar atacs a Síria per combatre els jihadistes de l'Estat Islàmic. Segons informen el diari "The New York Times" i la CNN, citant fonts oficials, Obama va autoritzar el cap de setmana passat l'inici de vols de reconeixement sobre Síria. Aquest seria un pas previ a un eventual atac aeri. Els vols es farien amb "drones" i altres avions especials, i podrien començar en qualsevol moment.

Segons aquestes informacions, l'administració Obama no té la intenció d'informar el govern de Bashar al-Assad sobre aquests vols. Precisament, aquest dimarts el règim de Bashar al-Assad va deixar clar, a través del seu ministre d'Exteriors, que permetria als Estats Units atacar els jihadistes dins de les seves fronteres si ho abans ho acordava amb Damasc.

El cap de l'estat major conjunt dels Estats Units ja va advertir la setmana passada que la derrota dels jihadistes requereix una estratègia a llarg termini i que a més de l'Iraq, on els EUA ja porten a terme bombardejos selectius, és necessari atacar les seves posicions a Síria, on són més forts.

Els vols de reconeixement nord-americans no representarien la primera entrada dels EUA a l'espai aeri sirià. El mes de juliol passat un grup especial de les forces nord-americanes va portar a terme una operació de rescat frustrat per alliberar ostatges de l'Estat Islàmic, entre ells la del periodista James Foley, que va morir decapitat a mans dels seus captors.

Anar al contingut