Ottawa

El Canadà ofereix a l'OMS una vacuna experimental contra l'Ebola

La vacuna estaria indicada, sobretot, per a treballadors sanitaris amb alt risc de contraure la malaltia, pel seu contacte amb els malalts

RedaccióActualitzat

El Canadà ha ofert a l'Organització Mundial de la Salut una vacuna, encara experimental, contra l'Ebola. Les autoritats canadenques han fet l'oferiment després que aquest organisme internacional considerés "ètic" utilitzar medicaments no provats en humans.

Fins ara, aquesta vacuna només s'ha testat amb animals, i se'n té prop d'un miler de dosis. En quatre o sis mesos, ja se'n podria disposar en quantitat.

Segons l'Agència de Salut Pública del Canadà, la vacuna estaria indicada, sobretot, per a treballadors sanitaris amb alt risc de contraure la malaltia, pel seu contacte amb els malalts.

La xifra de morts per l'Ebola ha superat aquest setmana els 1.000, repartits sobretot entre Sierra Leone, Libèria i Guinea. Però és possible la propagació de la malaltia a la resta del continent africà. La darrera mort comptabilitzada ha estat a Nigèria, on ja han mort 4 persones per l'Ebola.

Paral·lelament, aquest dimecres al matí s'ha fet a l'Hospital San Rafael de Madrid el funeral pel religiós Miguel Pajares, mort per Ebola. L'hospital pertany a l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, del qual era membre el sacerdot.

Les restes de Pajares les van incinerar dimarts a la tarda al crematori de Collado Villalba, a Madrid. Per evitar qualsevol risc de contagi es va seguir un protocol de màxima seguretat que va impedir que es pogués fer l'autòpsia al cadàver.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut