La població fa cua a mercats i bancs per acumular diners i menjar.
La població fa cua a mercats i bancs per acumular diners i menjar.

Libèria decreta l'estat d'emergència per l'Ebola

RedaccióActualitzat

La situació de l'Ebola a l'Àfrica occidental sembla lluny de millorar. En els últims dos dies, 45 persones més han mort i ja són 932 les víctimes mortals.

Els ciutadans de Guinea viuen el drama i la impotència d'haver de lluitar contra el virus sense mitjans.

A Sierra Leone, l'exèrcit bloqueja les àrees rurals més afectades per la malaltia. A Libèria s'ha decretat l'estat d'emergència i l'exèrcit impedeix que els habitants de les províncies afectades pel virus entrin a la capital. La població fa cua als bancs i als mercats per acumular menjar i diners.

La falta d'informació de la població afavoreix els contagis i el virus s'estén més ràpidament que en brots anteriors. A Ginebra, els experts de l'Organització Mundial de la Salut discuteixen per segon dia consecutiu com fer front a l'epidèmia i si declarar l'estat d'emergència internacional.

L'Ebola mata el 90% de les persones infectades. En les fases més avançades causa hemorràgies internes i externes, diarrees i vòmits. El virus va ser descobert el 1976 a la República Democràtica del Congo a prop del riu Ebola, i es creu que procedeix d'una espècie de ratpenat que es menja i que es considera una exquisidesa a la regió.

Anar al contingut