L'arquitecte Santiago Calatrava en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
L'arquitecte Santiago Calatrava en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
València

Imputen l'arquitecte Santiago Calatrava pel Centre de Convencions de Castelló

La Generalitat Valenciana va pagar 2,7 milions d'euros per un projecte que mai es va fer

RedaccióActualitzat

L'arquitecte Santiago Calatrava té un nou front judicial obert. Un jutjat de Castelló l'ha citat a declarar com a imputat en la investigació sobre el Centre de Convencions d'aquesta ciutat. La Generalitat Valenciana va pagar 2,7 milions d'euros pel projecte, que mai no va arribar a materialitzar-se.

L'ha citat el 2 de setembre. El jutge també reclama a l'Ajuntament tota la documentació relativa al solar on s'havia de fer el complex i els motius de l'anul·lació. També requereix a l'empresa que va encarregar el projecte l'acta de la reunió del consell d'administració on es va aprovar un increment del pressupost inicial.

Per aquest cas el jutge ja va imputar el secretari autonòmic d'Hisenda Eusebio Monzó, a qui el govern va cessar arran d'això, i també un tècnic i un treballador de l'oficina de Calatrava.

El 2012 la Generalitat Valenciana no va tirar endavant el projecte a causa de la crisi econòmica. Tot i així, el govern valencià va pagar 2,7 milions d'euros a Calatrava per la redacció del pla director, l'avantprojecte i el projecte.

L'arquitecte valencià també ha estat vinculat amb el "cas Palma Arena", per la presumpta contractació a dit del Palau de l'Òpera de Mallorca, que tampoc no es va arribar a construir. Aquest cas, però, ha quedat arxivat.

Anar al contingut