Bilbao

ETA afirma que ja ha desmantellat les estructures de la lluita armada

En un comunicat enviat al diari "Gara", ETA confirma que en el marc d'un profund procés de transformació ja ha inutilitzat les estructures logístiques i operatives derivades de la pràctica de la lluita armada

RedaccióActualitzat

ETA ha desmantellat les seves estructures militars. En un comunicat enviat al diari "Gara", ETA confirma que en el marc d'un profund procés de transformació ja ha inutilitzat les estructures logístiques i operatives derivades de la pràctica de la lluita armada.

Segons l'organització terrorista, amb aquesta transformació pretén fer el pas del cicle de la confrontació armada al de la confrontació exclusivament democràtica.

En aquest comunicat, que "Gara" publica íntegrament aquest diumenge, ETA anuncia que ara reforçarà la seva estructura política i que està creant una estructura tècnica que s'encarregarà de segellar els seus dipòsits d'armes.

El comunicat d'ETA, que té data del 15 de juliol, arriba just la setmana en què dos mitjancers internacionals han visitat Euskadi. Jonathan Powell, excap de gabinet de Toni Blair, i Martin McGuinness, del Sinn Féin, es van entrevistar dimecres i dijous amb responsables del govern basc, del PNB, del Partit Socialista i de l'esquerra abertzale.

Al febrer d'aquest any, la banda va fer el primer pas cap al desarmament deixant "fora d'ús operatiu" una part petita del seu arsenal.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut