Barcelona

Veïns i comerciants de Sant Andreu s'uneixen sota el manifest "No al 'pelotazo' de La Maquinista"

Veïns i comerciants de Sant Andreu s'uneixen sota el manifest "No al 'pelotazo' de La Maquinista"

RedaccióActualitzat

"No al 'pelotazo' de La Maquinista" és el nom del manifest que un grup de veïns i comerciants de Sant Andreu han redactat per protestar contra la decisió de l'Ajuntament de Barcelona de requalificar els terrenys per ampliar aquest centre comercial. Els signants del manifest es queixen que els polítics es venen la ciutat a trossets i acaben amb el comerç de proximitat i la vida de barri. "Tindrem uns carrers desèrtics, on no hi haurà comerç", ha dit el president de l'Eix Comercial de Sant Andreu, Pròsper Puig.

Veïns i comerciants critiquen, a més, l'última modificació del pla feta per l'executiu de Xavier Trias amb l'objectiu d'aconseguir el suport del Partit Popular, segons la qual, a canvi dels beneficis que el centre comercial traurà de la requalificació dels terrenys -que multiplicarà per tres el valor del sòl-, La Maquinista haurà de construir l'escola pública de la zona, que actualment es troba en barracons.

Santi Serra, el president de l'Associació de Veïns de Sant Andreu, l'ha qualificat de xantatge. "L'escola pública ha de ser pública. I punt", ha dit, i ha destacat la urgència del nou centre escolar: "Si aquest centre comercial no tira endavant el projecte fins d'aquí a quatre o cinc anys, no es farà l'escola fins que no passi aquest temps, i es necessita ara".

La requalificació prevista gairebé duplicarà els 90.000 metres quadrats de La Maquinista i permetrà al centre comercial construir gratacels de despatxos i habitatges. Tot i així, el projecte no preveu ni equipaments ni transport públic, com denuncien els veïns.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut