Pròxim Orient

Creix la tensió entre Israel i Hamas a la Franja de Gaza

El gabinet de seguretat israelià ha decidit ampliar les operacions contra el moviment islamista a Gaza

RedaccióActualitzat

La tensió entre Israel i Hamas ha augmentat en les últimes hores. La mort de vuit palestins aquest dilluns en un bombardeig a Gaza, combinat amb l'augment del llançament de coets des de la Franja cap al sud i el centre del país ha situat el Pròxim Orient a tocar de la guerra.

El gabinet de seguretat israelià, encapçalat pel primer ministre Benjamin Netanyahu, ha decidit ampliar les operacions contra el moviment islamista a Gaza i l'exèrcit israelià ha anunciat la decisió d'ampliar el seu desplegament militar amb 1.500 reservistes. Paral·lelament, en un comunicat, les Brigades Azedin al-Kasem, el braç armat de Hamas, han admès haver llançat "desenes de projectils contra les localitats d'Ashdod, i Netivot, en resposta a l'agressió sionista".

Tot plegat passa després que les autoritats israelianes van detenir sis joves extremistes jueus per la seva suposada relació amb el segrest i l'assassinat d'un jove palestí.

La tensió està augmentant des del mes passat, amb el segrest de tres joves estudiants israelians. Després de dies de recerca se'ls va trobar morts. En una aparent rèplica a aquells fets, dimecres passat, un grup d'ultranacionalistes jueus van segrestar un jove palestí, Mohamed Abu Kheidar, i el van cremar viu fins a la mort.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut