La portaveu d'ERC, Anna Simó, aquest dilluns a la sala de premsa del partit
La portaveu d'ERC, Anna Simó, aquest dilluns a la sala de premsa del partit

Els alcaldes d'ERC abandonen l'executiva de la Federació de Municipis de Catalunya

Demanen una associació municipalista única, "més transparent" i la dissolució de la junta directiva

RedaccióActualitzat

Els cinc alcaldes d'ERC que formen part de la junta directiva de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han abandonat el seu càrrec, segons ha confirmat la portaveu del partit, Anna Simó. La decisió de renuncia l'han pres de forma  conjunta amb l'executiva d'ERC l'alcalde de Solsona i vicepresident de la FMC, David Rodríguez, els vocals de l'entitat Josep Maria Freixanet (Olost), Joan Miquel (Monistrol de Montserrat), Martí Pujol (Llinars del Vallès) i Xavier Casoliva (Guissona) directius a l'FMC. D'aquesta manera, s'afegeixen als alcaldes de CIU que van prendre la mateixa decisió divendres, després de la polèmica dels sobresous que es cobraven a l'FMC en concepte de dietes.

Els republicans han sol·licitat una assemblea urgent en què demanaran la dimissió de tota la junta directiva, la portaveu d'ERC Anna Simó, ha reclamat que una gestora es faci càrrec de l'FMC i que una auditoria externa investigui com s'ha gestionat l'entitat els últims anys. Els republicans són partidaris que, un cop depurades les responsabilitats pertinents, la comissió gestora iniciï el camí de la dissolució de l'FMC per crear, juntament amb el que ara és l'Associació de Municipis de Catalunya, una única entitat municipalista. "No es tracta d'una fusió, sinó de la creació d'una nova entitat subjecta al control públic i més transparent", ha indicat la portaveu d'Esquerra. Aquesta nova entitat s'hauria de configurar, segons els republicans, abans de les eleccions municipals del 2015.

Tots els alcaldes d'ERC que representen els seus municipis a l'FMC han anunciat que ja han tornat els imports que van rebre.

Anar al contingut