L'escenari del Canet Rock, al pla d'en Sala de Canet de Mar (ACN)
L'escenari del Canet Rock, al pla d'en Sala de Canet de Mar (ACN)
Canet de Mar

El festival Canet Rock exhaureix pràcticament les 25.000 entrades

Manel, Els Pets, l'Elèctrica Dharma o Txarango, entre molts altres, actuaran demà al recinte del mític festival dels anys 70

RedaccióActualitzat

Gairebé s'han exhaurit les 25.000 entrades del festival Canet Rock, que demà dissabte es farà a Canet de Mar, al Maresme. Tot està a punt per reviure el mític festival dels anys 70 amb més de dotze hores de concerts al pla d'en Sala de Canet de Mar, el mateix espai d'aquells anys i on aquests dies l'activitat és frenètica. Els assistents tindran 3 hectàrees per moure's, s'han habilitat desenes de lavabos, zones de descans i s'han instal·lat uns 120 metres de barra de bar per evitar aglomeracions. L'escenari té prop de 400 metres quadrats.

En previsió d'una afluència massiva, l'organització recomana utilitzar el transport públic per accedir al recinte. Hi actuaran, entre molts altres, Sisa, Els Pets, l'Elèctrica Dharma, Manel, Els Amics de les Arts, Mishima, Love of Lesbian, Txarango i Caïm Riba. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que aquest divendres s'ha emès des de Canet de Mar, el promotor del festival Josep Maria Mainat ha destacat el bon moment de la música en català: "Així com als anys 70 vèiem els artistes d'una època i un estil, després hi ha hagut una època de mancança. Però ara hi ha hagut una explosió tan gran que l'acte de demà, al marge del que pugui ser de divertit, reivindicatiu i tot el que vulguis, serà musicalment impressionant".

La primera edició del Canet Rock es va fer encara sota la dictadura de Franco i sense el permís del govern (estava expressament prohibit). Es va celebrar el 26 i el 27 de juliol de 1975. La Trinca va col·laborar en la seva organització, amb la Sala Zeleste i la Pebrots. Els cantants i grups convidats -Maria del Mar Bonet, Pau Riba, Sisa, Companyia Elèctrica Dharma. l'Orquestra Plateria....- tenien en comú la transgressió o, com començava a anomenar-se, contracultura, manifestada bàsicament en el contingut de les lletres de les cançons, l'ús de l'estil rock i d'altres estils no del gust del govern espanyol ni de l'Església, i l'ús del català (nova cançó o rock laietà).

Al cap de 39 anys d'aquella primera edició, Josep Maria Mainat es va començar a plantejar fer un nou festival com aquell. "No és el moment de fer alguna cosa com Canet. És el moment de tornar a fer el Canet Rock, ni més ni menys", afirma Mainat, i així serà. La directora del festival, Gemma Recoder, diu a la web del Canet Rock 2014 que l'edició del 1975 "va ser un concert històric que es va fer en un moment històric". Gemma Recoder explica: "El context social de l'època, salvant totes les distàncies, té punts de connexió amb el moment actual. Hi ha una gran efervescència i la gent té ganes d'expressar-se amb naturalitat i llibertat. El Canet Rock dels setanta va ser un espai on artistes i públic es podien sentir lliures. Volem recuperar aquest esperit, que creiem plenament vigent. Al mateix temps, estem en un moment de molta creativitat i la música feta aquí torna a tenir un protagonisme i molts seguidors."

Recoder afegeix: "El Canet Rock, 35 anys després de la seva última edició, tornarà a ser molt més que un concert. Serà una celebració col·lectiva on passaran moltes coses, a dalt i a baix de l'escenari". El festival començarà demà dissabte a les 7 de la tarda i està previst que les actuacions musicals s'allarguin fins a les 7 del matí.

 

 

 

 

Anar al contingut