Madrid

Entra en vigor la nova factura elèctrica

El canvi, que no convenç ni experts ni elèctriques, afecta els 16 milions de consumidors que són dins el mercat regulat

RedaccióActualitzat
Aquest 1 de juliol entren en vigor canvis importants en el sistema de facturació de la llum: la nova factura elèctrica calcula el cost de l'energia a partir del preu que ha tingut l'electricitat en el mercat majorista, hora a hora, durant tot el període facturat. El canvi, que no convenç ni experts ni elèctriques, afecta els 16 milions de consumidors que són dins el mercat regulat.

Sempre que tinguem un comptador intel·ligent, el consum elèctric es calcularà en funció del que costi l'electricitat en aquell moment. Ara mateix, però, són molt pocs els consumidors que tenen aquest tipus de comptadors electrònics preparats per mesurar el que s'ha consumit realment cada hora. És per això que el càlcul només serà aproximat fins que el 2018 totes les llars en tinguin.

També es pot triar una tarifa fixa, que serà més cara perquè les elèctriques hi apliquen una assegurança per cobrir-se, si els preus baixen. En paral·lel els consumidors rebrem un abonament d'uns 20 euros de mitjana pel que les elèctriques han cobrat de més aquest any.

Malgrat que la data límit que tenien les elèctriques per aplicar aquesta nova factura als clients domèstics acollits a la tarifa regulada és aquest dimarts, algunes companyies ja han començat abans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut