Londres

Radiohead, número 1 en vendes després de penjar el seu nou disc a la xarxa

Han arriscat però sembla que l'estratègia els ha sortit bé. El grup britànic Radiohead té nou disc, titulat "In rainbows". En poc temps s'ha situat a les primeres posicions de les llistes dels més venuts tant al Regne Unit com als Estats Units. Ho han aconseguit després de penjar el disc a la xarxa abans que arribés a les botigues. Les cançons es podien descarregar per internet pagant la voluntat però també gratuïtament. Una estratègia de màrqueting que demostraria que internet i ser líder de vendes no està renyit. Els més escèptics creuen que és un fenomen puntual.

Actualitzat
Els disc de Radiohead costa uns 14 euros a les botigues però es podia descarregar per internet pagant una petita quantitat o gratis. Això, formava part d'una estratègia per promocionar el seu nou treball: "In rainbows".

Els britànics són líders de vendes al mercat anglosaxó per davant de cantants com Alicia Keys. Amb aquesta acció de màrqueting musical, els Radiohead posen en evidència que internet pot ser compatible amb la venda de discos a les botigues. Els més escèptics ho veuen com un fenomen puntual, una novetat que no serveix com a model de negoci per al futur.
Anar al contingut