Encerclant la plaça Sant Jaume i la Generalitat a Barcelona.
Encerclant la plaça Sant Jaume i la Generalitat a Barcelona.
Barcelona

Més d'un miler de persones encerclen la Generalitat per demanar "Pa, feina i sostre"

Més d'un miler de persones encerclen la Generalitat en la Marxa per la Dignitat convocada a tot l'estat

RedaccióActualitzat

"Pa, feina i sostre", el clam per les necessitats bàsiques ha pres els carrers i les institucions de tot l'estat. Milers de persones es manifesten en les anomenades Marxes per la Dignitat i encerclen les seus de Governs i Parlaments.

A Barcelona, més d'un miler de persones - 800 segons la Guàrdia Urbana, 2.000 segons els organitzadors - s'han concentrat a la plaça Sant Jaume i han encerclat el Palau de la Generalitat. Abans, els manifestants han recorregut el trajecte entre la plaça Urquinaona i la seu de la Generalitat.

Allà s'han sentit les reclamacions de diversos col·lectius com ara els de sanitat, educació o habitatge. També hi havia representants de Panrico, del col·lectiu de iaioflautes i de l'assemblea d'aturats i aturades.  Els Bombers de la Generalitat, que diumenge comencen una vaga indefinida, també s'han sumat a la marxa.

Concentracions a tot l'estat

La Marxa per la Dignitat és una convocatòria conjunta a diverses ciutats catalanes i espanyoles. Durant el matí, les manifestacions han envoltat els Parlaments de Sevilla, Vitòria, Santiago de Compostel·la, Saragossa, Valladolid i Toledo.

La protesta està convocada a les 17 capitals on hi ha les cambres legislatives de les 17 autonomies. A la capital andalusa, milers de persones, segons els convocants, han envoltat l'antic Hospital de les Cinc Llagues, seu del Parlament d'Andalusia. A Vitòria, unes 300 persones han protagonitzat una seguda davant del Parlament Basc per protestar per les "retallades, la corrupció i la repressió", i per reivindicar que els governs treballin per al poble i no per als interessos financers. A Galícia, unes 2.000 persones han envoltat el Parlament autonòmic.

Els convocats defineixen la jornada com una dia de lluita contra les retallades i reclamen als Parlaments que facin polítiques per garantir l'estat del benestar i eliminar la precarietat social.

 

Anar al contingut