Mariano Rajoy, entre De Cospedal i Montoro, en la reunió per explicar la reforma fiscal als dirigents del PP. (Foto: EFE)
Rajoy s'ha sumat als missatges positius que els dirigents populars estan llançant gràcies a la reforma fiscal. (Foto: EFE)
Madrid

Rajoy anuncia una rebaixa "immediata" de la retenció als autònoms

El president del govern espanyol celebra que la reforma fiscal els permet complir la seva promesa de rebaixar els impostos

RedaccióActualitzat

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dissabte que abaixarà "de forma immediata" les retencions als treballadors autònoms. Una mesura que vindria a completar la reforma fiscal anunciada divendres pel seu executiu, i que en el cas dels treballadors per compte propi preveia mantenir la fiscalitat reduïda al 15%.

Rajoy ha defensat en una reunió amb dirigents del PP la proposta de reforma fiscal que fa el seu govern i assegura que els permet "fer el que sempre hem volgut fer i no hem pogut: abaixar els impostos als espanyols". Se suma així als missatges positius per a les "butxaques" dels contribuents, que la número dos del PP, María Dolores de Cospedal, s'ha encarregat de recordar que estaran més plenes de diners a partir de 2015.

El dirigent popular ha donat un missatge tranquil·litzador a Brussel·les, insistint que la reforma no afectarà la reducció del dèficit. També ha subratllat que es tracta d'una reforma que afavorirà les rendes baixes i mitjanes i ha rebatut alguns dels rumors que han corregut en les últimes hores, assegurant que no es tocarà el règim fiscal del segon habitatge. Tot plegat per contrarestar l'allau de crítiques i el vel d'esceptisime que l'avantprojecte de reforma fiscal ha provocat.

Rajoy ha cantat les excel·lències d'una reforma que espera que impulsi la creació d'ocupació, la reducció de la fiscalitat de les rendes del treball, augmenti la competitivitat de l'economia, afavoreixi l'estalvi i un sistema tributari més equitatiu, ofereixi beneficis socials per a les famílies així com noves mesures contra el frau.

El president ha recordat que Espanya ha superat el pitjor de la crisi econòmica però que encara queden coses per fer i ha afegit que l'esforç de tots els espanyols ha produït els seus resultats i que encara en donarà més aquest any i el vinent.

En aquest context, Rajoy ha avançat que al juny tornarà a crear-se feina, sumant així "deu mesos consecutius d'increment del nombre de persones que cotitzen a la Seguretat Social".

Anar al contingut