Barcelona

Els Bombers consideren insuficients els serveis mínims decretats per la vaga indefinida

El sindicat UGT critica que la falta de personal que pateixen fa que els serveis mínims quedin curts

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat consideren insuficients els serveis mínims decretats per la Conselleria d'Interior per la vaga indefinida que aquest cos comença diumenge. Víctor Fernández, delegat de la UGT, ha criticat els serveis mínims que s'han posat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i ha indicat que la falta de personal fa que els serveis mínims quedin curts.

"Nosaltres hem presentat un llistat on considerem que cada dia hi hauria d'haver un mínim més alt. Per què? Doncs perquè tothom té dret a guarir-se de les emergències que li pugui afectar. Som un servei essencial", ha dit Fernández.

Precisament, els Bombers han convocat vaga per protestar contra la decisió de la conselleria de posar-los 30 hores extres per poder fer front a la campanya d'estiu contra els incendis, a causa de la falta de personal que afecta el cos. Aquestes 30 hores es repartiran en tres guàrdies de 10 hores cadascuna.

Víctor Fernández ha lamentat que la conselleria no hagi volgut negociar, tot assegurant que ells estan disposats a parlar-ne fins a l'últim moment.

"Nosaltres no ens neguem a fer 10 hores més a l'estiu. El que no diu el conseller és que això ha estat imposat. Sempre havia estat una cosa que es deixava a la voluntarietat de la gent. Però no s'ha volgut negociar res d'aquestes tres guàrdies que es feien aquest estiu", ha indicat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut