Joaquim Forn, durant la roda de premsa. (Foto: ACN)
Joaquim Forn, durant la roda de premsa. (Foto: ACN)
Barcelona

L'ajuntament ofereix una cessió temporal de Can Vies "si es compleix estrictament la llei"

D'aquí a dos anys haurien de tornar a marxar per la transformació urbanística de l'entorn.

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona vol negociar una cessió temporal de l'edifici de Can Vies si es respecta la legalitat. "Volem que es compleixi estrictament la llei", ha assegurat Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde de Barcelona, que els ha demanat, també, un projecte viable, a més de les llicències que corresponguin.

Forn ha explicat que estan disposats que el col·lectiu que ocupava Can Vies hi pugui tornar rehabilitant l'edifici, però també ha deixat clar que d'aquí a dos anys haurien de tornar a marxar per la transformació urbanística de l'entorn.

El consistori, a més, demana que s'aturi el desenrunament i es permeti que, de manera acordada, el faci TMB "per garantir treballs segurs i estables".

L'Ajuntament de Barcelona, en una roda de premsa en què també ha assistit el regidor Antoni Vives, ha reiterat que, sense violència, està obert a totes les possibilitats per solucionar el conflicte.

Per la seva banda, els col·lectius de Can Vies decidiran aquest vespre en assemblea el futur del Centre Social Autogestionat. Això l'endemà de la represa de les tasques de desenrunament i de la retirada de l'excavadora que va fer l'enderroc i va cremar.

 

Anar al contingut