Barcelona

El jutge decreta presó preventiva per a un dels detinguts de Can Vies

Algun dels advocats ha denunciat que de vegades les detencions han estat arbitràries i sota abusos policials i agressions injustificades per part dels Mossos d'Esquadra

RedaccióActualitzat

El jutge d'instrucció número 13 de Barcelona ha decretat presó preventiva per a un dels detinguts aquesta setmana arran del desallotjament i enderroc de Can Vies. El mateix jutge ha acordat la llibertat provisional amb càrrecs per a un altre dels detinguts. En total, 25 detinguts han passat aquest divendres al matí a disposició judicial.

En total, els quatre dies d'aldarulls per l'ensorrament de Can Vies s'han saldat amb 61 detinguts.

Per una altra banda, la Fiscalia de Barcelona ha demanat al jutge de guàrdia que els detinguts no vagin a presó provisional, però sí que se'ls prohibeixi anar a manifestacions a tot Catalunya durant els pròxims dies i també que compareguin regularment al jutjat. En cas que se'ls detingui per segon cop per participar en més protestes els pròxims dies, sí que demanaran la presó provisional.

Aquestes condicions només s'aplicaran a la vintena de detinguts de dimecres a la nit, que aquest divendres han passat a disposició judicial i que ja han començat a declarar davant la jutge cap a la una del migdia.

Com a signe de solidaritat, desenes de persones s'han concentrat davant la Ciutat de la Justícia de Barcelona, lloc on es fan els interrogatoris. Amb pancartes en les quals es podia llegir "Ja n'hi ha prou de repressió" i "Llibertat detingudes", els concentrats han reclamat amb diversos lemes la llibertat dels detinguts de forma pacífica durant tot el matí.

La majoria dels detinguts són de nacionalitat espanyola, excepte un colombià, un italià i un nord-americà, segons dades de la policia, que els imputa desordres públics, atemptat a l'autoritat i danys. Dels 61 detinguts, només tres tenen antecedents.

 

Detencions arbitràries i abusos policials

Els advocats d'algun dels detinguts per les protestes de Can Vies han denunciat que algunes detencions dels Mossos d'Esquadra són "arbitràries" i que hi ha hagut abusos policials i agressions injustificades per part d'antiavalots.

De moment han presentat una querella contra un agent i en preparen alguna més, a més d'un informe per analitzar tota l'actuació policial aquesta setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut