Alfredo Pérez Rubalcaba i Eduardo Madina al ple del Congrés d'aquest dijous.
Madina aspira a rellevar Rubalcaba al capdavant del PSOE. (Foto: EFE)
Madrid

Eduardo Madina optarà a la secretaria general del PSOE si el congrés s'obre a la militància

El diputat basc anuncia que optarà a dirigir el PSOE perquè el futur del partit és de "la seva gent i no només dels secretaris generals"

RedaccióActualitzat

Eduardo Madina ja ho ha decidit. El diputat basc ha anunciat que presentarà la seva candidatura a la secretaria general del PSOE sempre que el congrés federal extraordinari s'obri a la militància. "Si anem a un congrés obert presentaré la meva candidatura", ha afirmat Madina en declaracions a la cadena SER. El secretari general del Grup Socialista a la cambra baixa optarà a dirigir la formació perquè diu que el futur del PSOE "pertany a la seva gent", "al conjunt del partit i no només a uns pocs militants i als secretaris generals".

Madina ha explicat que "un altre PSOE no pot començar amb els mètodes d'un vell partit", en el sentit que el congrés no es pot desenvolupar d'una manera convencional. Segons el diputat socialista, és molt més important escoltar centenars de milers de militants que la veu de "sis, vuit o deu persones", "per molt respectables que siguin", en al·lusió a l'opinió dels barons territorials.

Sobre l'ampli suport que ha rebut la presidenta de la Junta d'Andalusia i líder dels socialistes andalusos, Susana Díaz, perquè encapçali el PSOE, Eduardo Madina ha apuntat que té "la millor de les opinions" sobre ella i que seria "una grandíssima candidata" en un congrés obert. El responsable del Grup Parlamentari Socialista ha insistit en tot cas que els militants han de poder votar. "Han donat la cara pel partit a tot arreu durant molts anys" i aquesta és la millor via perquè el PSOE surti enfortit, ha remarcat Madina.

Anar al contingut