Patxi López (EFE)
Patxi López (EFE)
Bilbao

Patxi López renuncia a liderar el PSE i convoca un congrés extraordinari

Segueix els passos de Rubalcaba i convoca un congrés extraordinari al setembre després de perdre la meitat dels vots respecte al 2009 i quedar com a tercera força

RedaccióActualitzat

Patxi López ha renunciat a liderar els socialistes bascos després dels mals resultats electorals de diumenge, en què el PSE va perdre gairebé la meitat dels vots rebuts el 2009 i ha quedat com a tercera força al País Basc, segons ha anunciat en roda de premsa a Bilbao.

L'exlehendakari i actual secretari general del PSE-EE ha seguit els passos de Rubalcaba i ha convocat un congrés extraordinari al setembre en la qual no concorrerà com a candidat.

El líder del PSE-EE, que ja va transmetre la seva decisió a la comissió executiva dels socialistes bascos dilluns a Bilbao, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per formalitzar l'anunci que abandonarà la secretaria general del partit al País Basc.

La situació creada al PSOE davant dels mals resultats dels socialistes a les europees ja va provocar aquest dilluns la marxa del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Ara la situació es repeteix al País Basc, després que els socialistes hi perdessin 100.000 vots.

Precisament Patxi López és un dels noms que sonen per rellevar Rubalcaba al capdavant del PSOE, però de moment no ha anunciat què pensa fer en el futur.

 

Anar al contingut