Cornellà de Llobregat

Antonio Balmón: "En aquests moments no tenim cap risc de cap escissió"

Balmón assegura que "el tema és si l'esquerra és capaç de construir una resposta que serveixi, si nosaltres som útils"

RedaccióActualitzat

El secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón, ha insistit a "Els matins" a diferenciar la situació del PSC i la del PSOE. Ha dit que la renúncia de Rubalcaba obre un nou procés del PSOE a Espanya, però a Catalunya l'agenda política, marcada per la consulta del 9 de novembre, és una altra. Balmón s'ha referit a un tuit de l'exconsellera Montserrat Tura en el qual admet que s'està construint un nou moviment polític que tindrà com a prioritat el dret a decidir i la igualtat social, i ha respost que "en aquests moments no tenim cap risc de cap escissió".

Balmón ha dit que, després de la gran davallada de vots i escons tant del PSOE com del PSC en les eleccions europees, el que ara és veritablement important "és què farà el socialisme espanyol, si l'esquerra és capaç de construir una resposta que serveixi: si nosaltres som útils".

Balmón ha assegurat que "diumenge vam tenir una bona fotografia del que està passant a Europa. Una bona fotografia de les respostes que s'estan donant en un sistema que ha fet fallida, la resposta diversa, plural, molt contradictòria de quins són els criteris, els patiments, les respostes que es produeixin per part de la ciutadania".

Balmón ha afegit que "el sistema ha perdut confiança i en aquest sistema que ha perdut confiança també hi ha la part política, i això es reflecteix en la reposta que hi va haver diumenge passat".

Pel que fa al PSC, Balmón ha dit que "això és una cosa que ja la resoldrem nosaltres." I que si ho fan "a través d'un congrés, d'unes primàries, d'una reunió entre quatre, això no és l'important. Crec que el que és important és la nostra proposta."

Pel que fa al PSOE, Balmón ha assegurat que "el que ha passat a Espanya interpel·la la proposta i el camí que havia decidit el Comitè Federal. La resposta que ha donat el senyor Rubalcaba l'honora i obre un nou camí que jo he d'aprofitar."

I s'ha explicat: "A Catalunya les conseqüències són diferents. És evident que els nostres resultats no van ser bons, és evident que tenim els mateixos problemes i les mateixes realitats que afecten i han de gestionar en el futur tots els socialistes. Però aquí ens interpel·la d'una manera diferent."

"Aquí les coses no han canviat", ha dit. "Després del que ha passat aquest diumenge, cap partit polític ha canviat la seva agenda fins a finals d'any."

"La nostra proposta en el fet nacional", ha concretat, "inclou obrir ponts, obrir una possibilitat a entendre Catalunya dins d'Espanya amb una singularitat, una personalitat pròpia, però sense arribar al trencament".

Balmón també ha dit que "aquesta vegada no tindrem cap opció activa per cap dels candidats o candidates que es prensentin a la secretaria general del PSOE".

I ha acabat assegurant que "al Consell Nacional s'haurà de decidir com s'organitza el partit els propers mesos".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut