Barcelona

Tura anuncia que els crítics del PSC preparen l'embrió d'un nou partit

Avui penjaran un nou manifest a les xarxes, ja tenen pensades les sigles i podrien concórrer com a partit a les municipals del 2015

RedaccióActualitzat

La fractura interna en els socialistes catalans sembla que ja ha arribat a un punt de no retorn. Just l'endemà que Pere Navarro afirmés que es veu amb forces de continuar tot i la patacada del PSC a les europees, els sectors crítics presentaran el que pot ser l'embrió d'un nou partit.

L'exconsellera socialista Montserrat Tura ha anunciat que alguns crítics del PSC s'uneixen avui en un nou moviment que podria concórrer com a partit a les properes eleccions municipals del 2015. El tret de sortida serà la presentació d'un manifest públic, que penjaran al llarg del dia d'avui a les xarxes, i al mes de juliol es volen constituir formalment en moviment.

En declaracions a "El Matí de Catalunya Ràdio", ha concretat que ja tenen pensades les sigles i dóna per fet que sortiran del PSC, però no del concepte i el terme socialistes.

Fonts coneixedores del procés han confirmat que hi participen representants de tots els corrents crítics del PSC i que, en el cas d'Avancem, haurà de ratificar la seva incorporació en una assemblea.

L'exconsellera socialista afirma que el detonant d'aquesta decisió és la posició distant, diuen, del partit de Pere Navarro davant del dret a decidir i insisteix que els hauria agradat poder defensar la consulta des del mateix PSC i que no anuncien amb alegria la intenció de concórrer a les municipals al marge del partit.

L'exconsellera ja va apuntar aquest dilluns en un tuit que els canvis eren imminents.

Mentrestant, Navarro prepara la renovació d'una part de la direcció i al juny convocarà el consell nacional -el màxim òrgan de direcció política-, on està previst que es tiri endavant la remodelació.

El sector crític Nou Espai Socialista del Camp de Tarragona ha demanat a Navarro que dimiteixi.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut