Rosa Díez: "La gent sap que no tots els partits són iguals"

UPyD és la cinquena força política a Espanya i obté els millors resultats des de la seva creació, el 2007

RedaccióActualitzat

Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) s'ha situat com a cinquena força a nivell de l'estat espanyol en aquestes eleccions europees, les segones en què participa. Ha rebut el 6,5% dels vots, fet que li permetrà ocupar 4 escons del Parlament Europeu. Això són dos punts per sobre del seu millor resultat, que va ser del 4,6% a les eleccions generals del 2011.

La seva líder, Rosa Díez, ha valorat els resultats com un símptoma que el seu partit "representarà molt per a Espanya en molt poc temps", després que els ciutadans hagin donat un "suspens" al bipartidisme. És una "nit victoriosa" per al progrés, la neteja i la regeneració democràtica. El resultat de les urnes evidencia que ha fracassat "l'intent dels dos grans partits de fomentar l'abstenció i també el bipartidisme. "La gent sap que no tots els partits són iguals", ha afegit Díez.

El cap de llista de la candidatura d'UPyD per a les europees, Francisco Sosa Wagner, considera que s'ha demostrat que la ciutadania espanyola és "madura" i "no es deixa enganyar per cants de sirena ni debats absolutament superficials". "UPyD segueix el seu procés cap endavant i es convertirà en una força rellevant en el govern d'Espanya."

Sosa Wagner afirma que els ciutadans han castigat la corrupció i el desgovern dels partits majoritaris. "Aquest país està enfangat en la corrupció, enfonsat pels seus nivells de corrupció insuportables i per un sistema democràtic. Els ciutadans han castigat això", ha afegit.

Rosa Díez ha donat les gràcies als votants per la "confiança i per demostrar que creieu en la bona política. Sabíeu que no hi havia un debat entre esquerra i dreta, sinó entre decència i el que no és decència." Díez ha defensat una Espanya "unida i forta" i ha promès que el partit veu en cada vot el "compromís de no enganyar mai".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut