De Cospedal i Arias Cañete, durant la compareixença d'aquest diumenge a la nit. (Foto: EFE)
De Cospedal i Arias Cañete, durant la compareixença d'aquest diumenge a la nit. (Foto: EFE)
Barcelona

De Cospedal destaca la victòria del PP malgrat les "decisions impopulars" del govern Rajoy

De Cospedal i Arias Cañete posen més èmfasi en la victòria del PPE i en el fet d'haver superat el PSOE que no pas en la pèrdua de vuit diputats respecte al 2009

R. RadóActualitzat

Satisfacció al Partit Popular pels resultats de les eleccions d'aquest diumenge. El candidat al Parlament Europeu, Miguel Arias Cañete, ha comparegut amb la número dos del partit, María Dolores de Cospedal, per valorar els resultats. Tots dos han posat més èmfasi en la victòria del Partit Popular Europeu (PPE) i en el fet d'haver superat els socialistes a l'Estat que no pas en la pèrdua de vuit diputats respecte al 2009.

"El PPE ha guanyat les eleccions al Parlament Europeu i el PP espanyol ha guanyat les eleccions", ha proclamat De Cospedal, que ha destacat que, dels "grans països europeus", només a Alemanya i a Espanya ha guanyat els comicis el partit que dóna suport al govern. Un "missatge clarament positiu", al seu entendre. A més, De Cospedal també ha indicat que aquesta victòria arriba després d'haver "hagut de prendre decisions impopulars i demanar molts esforços als espanyols" en els dos anys i mig que Mariano Rajoy és a La Moncloa.

La victòria electoral es llegeix des del PP com un aval a les polítiques i reformes econòmiques iniciades durant el mandat de Mariano Rajoy. De fet, l'estratègia de campanya dels populars ha passat per assegurar que tot el que no fos guanyar seria retrocedir en el camí cap a la recuperació econòmica. També s'entén com un aval a reformes encara pendents, com la fiscal o la llei sobre l'avortament, aquesta última apartada del debat polític les últimes setmanes coincidint amb la pugna electoral europea.

Cañete, amb "moltes ganes de començar a treballar"

Arias Cañete ha parlat de "satisfacció" pels resultats després d'una "campanya dura". "Hem complert amb el nostre objectiu", ha assegurat el candidat del PP, que ha dit que els setze eurodiputats elegits tenen "moltes ganes de començar a treballar". Com havia fet abans De Cospedal, Arias Cañete ha destacat que els populars han augmentat -en un escó- la diferència respecte al PSOE.

El cap de llista del PP també ha valorat amb satisfacció que podran "aportar un nombre significatiu de diputats al Partit Popular Europeu i contribuir que aquest partit sigui el més important en l'arc parlamentari" de l'Eurocambra.

De Cospedal ha deixat per aquest dilluns una exposició més a fons dels resultats després que el Comitè Executiu Nacional n'hagi fet una valoració.

Anar al contingut