Donetsk

Donetsk i Lugansk declaren la independència i demanen annexionar-se a la Federació Russa

La regió de Donetsk ha declarat aquest dilluns la seva independència d'Ucraïna, l'endemà del referèndum en què el 89,7% dels votants va apostar per a aquesta opció

Actualitzat

La regió de Donetsk ha declarat aquest dilluns la seva independència d'Ucraïna, l'endemà del referèndum en què el 89,7% dels votants va apostar per aquesta opció. La proclamació de la independència l'ha fet l'autoanomenat "govern provisional" de Donetsk.

A més, diversos separatistes de la regió han demanat a Moscou que consideri l'annexió de la regió a la Federació Russa, en la mateixa línia del que va passar amb Crimea. "Unir-se a la Federació Russa probablement seria un pas adequat", ha considerat en roda de premsa el responsable de la comissió electoral en aquesta regió de l'est d'Ucraïna, Roman Liagin.

D'altra banda, un altre dels líders separatistes prorussos a Donetsk, Denis Pushilin, ha dit que, ara com ara, no hi ha plans de fer un nou referèndum diumenge vinent, després que algunes persones van demanar una nova consulta per determinar el futur últim de Donetsk i la veïna regió de Lugansk.

Lugansk també proclama la independència

Poc després que Donetsk va declarar la independència, l'altra regió que diumenge va votar en referèndum la separació, Lugansk, ha fet el mateix. La proclamació de la República Popular de Lugansk independent s'ha llegit en un míting multitudinari celebrat al centre de la capital. Lugansk, on el 96,2% dels que van acudir a les urnes van votar a favor de la independència, assenyala que, "d'acord amb el dret internacional, i en base d'igualtat, el territori i les seves fronteres són indivisibles i inviolables".

En el text llegit per Denis Pouchiline, un dels responsables separatistes i copresident de la nova república, es manifesta que, "per restablir la justícia històrica, demanem a Rússia que examini una annexió de la República de Donetsk a la Federació Russa".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut