El conseller Espadaler ha parlat l'endemà de la interlocutòria del jutge sobre el "cas Quintana".
El conseller Espadaler ha parlat l'endemà de la interlocutòria del jutge sobre el "cas Quintana".
Barcelona

Espadaler descarta la dimissió de Manel Prat pel "cas Quintana" després de les conclusions del jutge

El conseller remarca que les conclusions del jutge del "cas Quintana" es basen en indicis i que seguiran exercint la defensa dels mossos

Actualitzat

El Departament d'Interior no es planteja cap dimissió per les conclusions del jutge sobre el "cas Quintana". El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat que la dimissió del director general de Seguretat del govern, Manel Prat, "no està sobre la taula; ell no l'ha presentat i jo ni molt menys l'hi ha demanat".

La interlocutòria del jutge que investiga el cas d'Ester Quintana conclou que va perdre l'ull per una pilota de goma disparada de forma imprudent. Per això, Quintana demanava la dimissió dels que "van assegurar que no s'havien disparat pilotes de goma".

Espadaler s'ha remès al comunicat emès pel seu departament després de donar-se a conèixer la interlocutòria judicial, que assegura que es basa en indicis i no en proves. "Per tant -hi ha afegit Espadaler-, continuarem exercint la defensa dels mossos imputats." També ha valorat positivament que el jutge no vegi en l'actuació dels mossos una intencionalitat dolosa, tal com defensava el fiscal i el seu departament.


Respecte al fet que ICV, el PSC i el diputat d'ERC Joan Tardà, a títol personal, li han exigit la dimissió de Prat, entre altres coses perquè consideren que perjudica la credibilitat dels Mossos d'Esquadra, el titular d'Interior ha dit que ho "respecta" però que "en absolut ho comparteix".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut