Odessa

Més de 2.000 prorussos ataquen la comissaria d'Odessa i forcen l'alliberament de desenes de detinguts en relació amb el tràgic incendi

La fiscalia investigarà els enfrontaments i l'incendi de divendres per trobar els responsables dels disturbis

RedaccióActualitzat

La divisió entre els defensors d'una Ucraïna unida i els prorussos continua tensant la corda a la ciutat d'Odessa, al sud del país. Més de 2.000 persones han atacat aquest diumenge la seu central de la policia. Reclamaven l'alliberament dels activistes russòfons detinguts després dels greus enfrontaments de divendres entre partidaris de tots dos bàndols i l'incendi a la seu dels sindicats en què van morir 46 persones. per repel·lir l'intent d'assalt, les forces de seguretat ucraïneses han alliberat una trentena de persones.

El primer ministre ucraïnès, Arseni Iatseniuk, ha culpat la policia local d'Odessa de la tragèdia. Els acusa de ser incapaços de mantenir l'ordre i d'inacció per evitar el xoc. El dirigent ucraïnès també ha avançat que la fiscalia investigarà els fets per trobar els responsables dels disturbis.

Mentrestant, a l'est, l'exèrcit d'Ucraïna continua la seva operació militar contra els rebles prorussos que encara controlen edificis oficials a diverses ciutats. Els passos de l'ofensiva, però, són calculats. Kíev intenta, d'una banda, evitar el cos a cos amb els rebels, i, de l'altra, no provocar una intervenció russa, que a 200 quilòmetres, més enllà de la frontera, té desplegats milers de tropes russes.

En les últimes hores, els tancs ucraïnesos han conquerit posicions rebels, centrant-se sobretot en carreteres i nusos de comunicació, però els activistes prorussos, que necessiten fer la impressió que la revolta no s'atura, han replicat ocupant més edificis oficials.

El pols entre les dues Ucraïnes fa equilibris per no caure en una guerra civil quan es compleixen sis mesos de conflicte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut