Kíev

Ucraïna exhibeix els primers èxits a l'est del país i assegura que el seu exèrcit està a punt de recuperar el control de Kramatorsk

L'exèrcit està a punt de recuperar el control de Kramatorsk i s'ha fet fort als afores de Sloviansk amb el desmantallament de diverses barricades

RedaccióActualitzat

Ucraïna vol tallar d'arrel la sublevació a l'est del país i ha intensificat l'operació militar llançada divendres de matinada per recuperar el control de les ciutats que estan en mans dels separatistes prorussos. Continuen els enfrontaments a Sloviansk i aquest dissabte s'han ampliat a la ciutat de Kramatorsk. Les víctimes d'aquesta ofensiva s'eleven a una vintena i hi ha diversos ferits. Les autoritats ucraïneses han tret pit amb un seguit d'èxits i també han recogut cinc morts entre les seves files.

A Kramatorsk, s'estan lliurant intensos combats i Kíev espera recuperar el control de la ciutat en breu. De moment han recuperat el control del quarter dels serveis de seguretat i la torre de televisió, tallant l'emissió de tots els canals russos i recuperant la de la televisió nacional.

El ministre de l'Interior ucraïnès ha demanat a la població civil que no surti de casa seva. Denuncia que "grups de terroristes han rebut l'ordre de vestir-se de negre i disparar els civils fent-se passar per policies. Els insurgents, en canvi, asseguren que franctiradors militars s'han situat als edificis més alts de la ciutat. Les milícies prorusses asseguren que deu civils han mort en aquesta ciutat a mans de soldats. 

A Sloviansk, després d'un divendres poc reeixit, diuen haver recuperat el control de les principals carreteres d'accés a la ciutat i frenat els moviments de persones, armes i materials després de desmantellar fins a catorze barricades dels rebels.

Les autoritats d'Ucraïna han qualificat l'alçament russòfon de guerra i han reiterat que al seu darrera hi ha grups de mercenaris estrangers que patrocinen econòmicament i tàcticament els sublevats.

L'actualitat a Ucraïna ve marcada també per dos fets ocorreguts en les últimes hores: l'alliberament dels observadors militars de l'Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa i els seus acompanyants ucraïnesos retinguts com a ostatges pels rebels prorussos i la tragèdia d'Odessa, on aquest divendres van morir una quarantena de persones en l'incendi d'un edifici on s'havien refugiat un grup de russòfons després d'hores d'enfrontaments al carrer amb manifestants contraris a Moscou.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut