Sloviansk

Els rebels prorussos alliberen els observadors de l'OSCE en el que s'interpreta com un gest forçat per Moscou per rebaixar la tensió

L'alliberament s'entén com un intent de rebaixar la tensió després de la tragèdia d'aquest divendres a Odessa

RedaccióActualitzat

Els rebels prorussos han alliberat aquest dissabte els set observadors militars de l'Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa i els seus quatre acompanyants ucraïnesos, que mantenien com a ostatges. Els van capturar el 25 d'abril, quan anaven en autobús i eren a prop de la ciutat de Sloviansk, bastió rebel a l'est d'Ucraïna, acusats d'espionatge. Diumenge passat els milicians prorussos ja havien alliberat un ciutadà suec per motius de salut.

L'alliberament s'entén com un intent de rebaixar la tensió després de la tragèdia d'aquest divendres a Odessa, on una quarantena de persones van morir en l'incendi d'un edifici on s'havien refugiat un grup de prorussos, després d'hores d'enfrontaments amb manifestants contraris a Moscou.

Des de Moscou, el ministre d'Exteriors del Kremlin ha celebrat aquesta decisió i l'ha atribuït a la "valentia i l'humanisme" dels milicians prorussos, de qui ha dit que han anteposat la seguretat dels ciutadans estrangers davant el perill que suposava l'operació antiterrorista que el govern d'Ucraïna va llançar divendres de matinada per recuperar les ciutats de l'est sota control dels rebels russòfons. Una ofensiva que aquest dissabte ha començat a donar alguns fruits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut