Barcelona

CiU i ERC empatarien com a forces més votades en les europees, segons el CEO

El CEO dóna un 20 i un 20,1% d'estimació de vot a CiU i ERC, respectivament

RedaccióActualitzat

CiU i ERC empatarien com a forces més votades en les eleccions europees, amb un 20 i un 20,1% d'estimació de vot, respectivament, segons el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat. Aquestes dues formacions estarien seguides pel PSC (16,9%), PP (12,1%), ICV-EUiA (11,3%), Ciutadans (9,9%) i UPyD (2,2%),

En canvi, en intenció directa de vot, CiU tindria entre 35 i 36 diputats, un o dos més que els republicans.

El sondeig presentat aquest dimecres també pregunta sobre les eleccions al Parlament. El CEO indica que CiU, amb 35-36 escons, guanyaria les eleccions a la Generalitat si se celebressin ara, seguida de prop d'ERC (34-35).

Però en intenció directa de vot, ERC avantatjaria CiU amb un 14,4% davant d'un 11,3% que obtindria la federació nacionalista, segons el mateix estudi del CEO. A més, tenint en compte només la intenció directa, la CUP se situaria com a tercera força.

Per últim, l'enquesta apunta que si hi hagués comicis generals, l'estimació de vot seguiria amb CiU al capdavant amb 14-15 diputats i ERC segona amb 11-12 diputats.

La consulta

El sondeig també pregunta què votarien els catalans en la consulta. Els que votarien a favor que Catalunya sigui un estat arribarien al 57% i, en la segona pregunta, els que votarien a favor que aquest estat sigui independent seria un 47%. Els que votarien que "no" a la primera pregunta serien un 19,3%. El percentatge d'indecisos és significatiu, un 20%.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut