Barcelona

Un jutge imputa la soprano Montserrat Caballé per frau fiscal

La soprano està imputada per frau fiscal, acusada per la fiscalia d'haver defraudat més de 500.000 euros a la Hisenda Pública

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Barcelona ha citat a declarar com a imputada la soprano Montserrat Caballé per un delicte de frau fiscal arran d'una querella de la fiscalia que l'acusa d'haver defraudat més de mig milió d'euros a la Hisenda Pública.

Segons han informat fonts judicials, Caballé ha estat citada a declarar el 9 de maig com a imputada davant el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona, acusada de defraudar 508.000 euros per no declarar a Hisenda un compte que tenia a Andorra en el qual ingressava els beneficis obtinguts dels seus recitals internacionals.

La querella es fixa en l'exercici tributari del 2010 i denuncia que la soprano no va presentar la declaració de l'IRPF tot i estar-hi obligada perquè residia en territori espanyol. Diu que Montserrat Caballé, "amb el desig d'obtenir més benefici de l'activitat professional" evitant tributar a Hisenda, figurava formalment com a resident al Principat d'Andorra, un país --recorda la querella-- que "tenia la consideració de paradís fiscal".

Amb el mateix objectiu d'evitar que l'Agència Tributària espanyola no pogués buscar-li les pessigolles, va firmar la majoria dels contractes a través d'una empresa andorrana de la qual només se sap que es diu Reial Classics, SL. Igualment, la resta de contractes que va firmar amb el seu nom també feia constar com el seu domicili el que té a Sant Julià de Lòria o el d'Andorra la Vella.

Tot plegat, explica la querella, perquè "l'Agència Tributària espanyola no tingués coneixement dels seus ingressos i de la seva residència real a Espanya i no li pogués exigir el pagament de l'impost corresponent". Amb aquesta forma d'actuar i de no presentar la declaració de renda, diu el ministeri fiscal, la soprano Montserrat Caballé va deixar d'ingressar a l'Agència Tributària la quantitat de 508.462,55 euros.

Caballé assegura que el cas està "en vies de solució"

La soprano ha explicat en un comunicat que "els problemes que hagi pogut tenir amb la Hisenda Pública estan en vies de solució". En una breu nota enviada a mitjans de comunicació, Caballé també apunta que ni ella ni els seus representants legals han rebut fins ara cap comunicació respecte a aquesta imputació.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut