Madrid

Aznar lamenta que no el convidin a cap míting el dia que el PP presenta el programa electoral

L'expresident del govern espanyol lamenta que el PP no el convidi a la campanya el mateix dia que els populars presenten el programa electoral a Barcelona

RedaccióActualitzat

L'expresident del govern espanyol José María Aznar s'ha queixat aquest dilluns que la direcció del PP no l'hagi convidat a participar en la campanya de les eleccions europees. Aznar ha dit que li hagués "encantat" fer un míting al costat del candidat Miguel Arias Cañete perquè, segons ha assenyalat, és "un gran amic, una gran persona" i s'ha mostrat convençut que "ho farà molt bé".

El president de la FAES ha fet aquestes declaracions abans d'entrar al Fòrum ABC, on ha reiterat que no ha tingut "cap notícia" del seu partit perquè participi en la campanya. Al mateix acte hi havia el vicesecretari de Política Autonòmica del partit, Javier Arenas, i la presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre. Arenas ha dit que el partit cap a Aznar "només respira molt respecte i molta admiració", mentre que Aguirre s'ha ofert a organitzar un míting "ràpidament" amb l'assistència de l'expresident.

Arias Cañete reivindica l'obra de govern del PP

Les paraules d'Aznar arriben, precisament, el mateix dia que el PP ha presentat a Barcelona el programa electoral per als comicis al Parlament Europeu. Arias Cañete ha reivindicat l'Espanya forta i unida dels populars, davant d'un PSOE al qual ha instat a "mirar més enllà dels Pirineus i aprendre". El candidat del PP ha recordat que "unió i integració són els eixos d'un projecte europeu" i ha reivindicat que el programa electoral dels populars "no s'ancora en el passat, ni en ideologies passades de moda o en debats superflus i aliens al debat europeu". L'exministre d'Agricultura ha dit que les polítiques del govern de Mariano Rajoy han permès a Espanya "recuperar el seu lideratge a Europa, tornar a ser un país fiable i s'ha tornat a situar al lloc que mai hauria d'haver perdut".

Uns minuts abans, la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, havia contraposat el "govern del seny" del PP davant del "relat inventat del greuge i el victimisme" del president de la Generalitat, Artur Mas, que quan viatja a l'estranger "ningú el rep" perquè "a Europa no donen protagonisme a ningú que va amb projectes de separació", sinó a "projectes comuns i esforços compartits".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut