Sloviansk

Els activistes russòfons alliberen per motius de salut un dels observadors de l'OSCE que retenen a Sloviansk

Els militars europeus han explicat que estan bé i que són allà convidats per l'alcalde en una roda de premsa organitzada pels activistes russòfons que els retenen

RedaccióActualitzat

Un dels set observadors de l'Organització per a la Cooperació i la Seguretat a Europa retinguts des de divendres per activistes prorussos a Ucraïna ha estat alliberat per motius de salut. Així ho ha avançat una portaveu dels separatistes, que també ha dit que no hi ha plans per alliberar per ara la resta d'observadors.

L'alliberament ha arribat després que tingués lloc una compareixença de premsa en què els activistes que els tenen retinguts els han mostrat. Els observadors, vestits de civil i amb un aparent bon aspecte, han explicat que són allà convidats per l'alcalde de la ciutat, que estan bé i han assegurat que no tenen llibertat de moviments però que els tracten correctament.

Prèviament, l'autoproclamat alcalde de Sloviansk els havia qualificat de "presoners de guerra" pel fet d'haver entrat en una zona en conflicte amb uniformes militars. Els prorussos havien acusat la missió de l'OSCE de ser espies de l'OTAN.

No han tingut tanta sort tres presoners més a la ciutat de Horlivka. Són oficials de la intel·ligència ucraïnesa que formarien part de les forces especials Alfa, capturats per les milícies prorusses. La televisió estatal russa ha difós un vídeo on se'ls mostra amb cops, emmanillats i sense pantalons.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut